توصیه های مفید به والدین برای فرزندانشان

بهتر است خانواده ها حد تعادل و حد وسط را در زندگي شان رعايت کنند و از برخوردهاي شديد و ناعاقلانه با فرزندانشان پرهيز کنند آن ها بايد به تشويق فرزندشان در زمينه هايي که استعداد دارند بپردازند .
برقراري تعادل در زندگي خانوادگي به نوعي هنر قلمداد ميشود به خصوص ارتباط با فرزندان که نيازمند دانش روانشناختي است ، بياييد در اين مورد بيشتر بدانيم.
۱. نقاط قوت فرزند خود را بازشناسيد
از آنها بهره ببريد تا احساس ارزشمند بودن در او شکل گيرد که در نهايت به او کمک ميکند تا اعتماد به نفسش تقويت شود و موانع زندگي را پشت سر بگذارد. به گزارش لاپلاس، چنانچه شايستگيهاي کودک مد نظر گرفته شود و آسيب نبيند، پيش از پيش مشتاق شنيدن و درک توصيههاي شما خواهند بود.
۲. تاثير تنبيه هرگز به پاي تشويق و پاداش نميرسد
به جاي آنکه بر نقاط ضعف فرزندتان متمرکز شويد، زمينهي بروز و پرورش استعدادهاي بالقوهي او را فراهم آوريد. هنگامي که فرزندتان را تشويق ميکنيد، او را در جهت کشف استعدادهايي که ميتواند کمبودهايش را جبران سازد، سوق دادهايد.
۳. از واکنشهاي احساسي منفي به شدت اجتناب کنيد
واکنشهاي احساسي منفي همانند خشم، سرزنش و تمسخر ، چنانچه فرزندتان مشکلي در کنترل خود دارد، منفينگريهاي شما بر وخامت اوضاع ميافزايد. براي تذکر از پيشنهادات کوچک و لحن ملايم استفاده کنيد.
۴.فرزندانتان را با يکديگر مقايسه نکنيد
چنانچه کودکي تصور کند خواهر يا برادرش بر او ارجحيت دارند، چنان حس رقابتي در او پديد ميآيد که تا آخر عمر گريبانگيرش خواهد بود و مشکلات عديدهايي را در خانواده پديد خواهد آورد. اين احساس را در فرزندانتان پديد آوريد که عشق يکساني به همهي آنها داريد.
۵. در صورت لزوم طلب ياري نمائيد
زندگي با فرزند پيچ و خم هاي فراواني دارد. درک جنبههاي منفي شيوههاي پرورش فرزند و طلب توصيههاي حرفهايي در صورت لزوم مؤيد و متضمن سلامت رواني شماست و کمک ميکند تا از تجربهي بزرگکردن فرزندتان لذت ببريد.
۶. فرزندان نيازمند توجهات مثبت هستند
چنانچه فرد از خانواده توجهات مثبت دريافت نکند، درصدد دريافت توجهات منفي بر خواهد آمد. زيرا به هر جهت، توجه توجه است، حتي توجه منفي و البته هر توجهي بهتر از ناديده انگاشته شدن است. به ياد داشته باشيد که با فرزند خود ارتباط برقرار کنيد. عشق و توجه فوقالعادهترين مرهم هستند.
۷. بر استفاده فرزندتان از اينترنت نظارت داشته باشيد
دسترسي کودکان به محيطهاي مجازي گاه ميتواند خطرآفرين باشد. برنامههايي که اجازه مشاهده سايتهاي بازديد شده يا نظارت بر چتهاي صورت پذيرفته را به والدين ميدهد، بر روي کامپيوتر او نصب کنيد.
۸. بپذيريد که زمانه عوض شده است
استراحتها و تنبليهاي صبح روزهاي تعطيلِ شما جاي خود را به بازي فوتبال و تکنوازيهاي هنرمندانه دادهاند. با اين وجود به خاطر داشته باشيد که بايد زماني را نيز با يکديگر سپري کنيد، قرارهاي شبانه يا آخر هفته با خانواده براي حفظ روابط از اهميت ويژهايي برخوردارند.
۹. يک مثال و نمونهي خوب باشد
تصور کنيد که فرزندان شما يک دستگاه کپي کوچک هستند که هر آنچه شما انجام ميدهيد عينا تقليد خواهند کرد. چنانچه رفتار نامناسبي از خود نشان دهيد، به آنها اجازه ميدهيد که همانند شما رفتار کنند. رفتارهاي خودتان را بازبيني و مرور کنيد اما نه در مقابل فرزندانتان.
۱۰. هرگز، فرزند خود را رها نکنيد!
تمام مشکلات فرزند شما با خوش خلقي، حسن نيت و پشتکار قابل حل است حتي سرکشترين نوجوانان نيز با حمايتهاي والدين ميتوانند به فوقالعاده ترين و موفقترين افراد بدل شوند.
رمز و رازهاي آينده فرزندتان و چگونگي تاثير شما بر آنها تمام ماهيت زندگي خانوادگي را تشکيل ميدهد. تمام توان خود را به کار گيريد، آرامش خود را حفظ کنيد و از ميدان بازي خارج نشويد. نتيجه و لذتي که به دست خواهد آمد، متحيرتان ميکند و پاداش شماست.